Doğal yöntemlerle yapılan sirkenin üzerinde jelimsi çok ince bir tabaka oluşur, işte bu tabaka sirke anası yani doğal sirke mayasıdır.
Doğal sirkeler zaman içerisinde tortu oluşturabilir. Bu nedenle tüketilmeden önce iyice çalkalanmalıdır. İncir, kalsiyum açısından en zengin bitkidir. İncir sirkesi de bağışıklık ve sindirim sistemine olan faydalarının yanısıra eklem ve kemikler için en yararlı sirkedir. Özellikle dizlerdeki sıvı kaybı ve kemik erimesinde çok büyük faydalar sağlar. Vücudu toksinlerden arındırır. Erik sirkesiyle birlikte kullanıldığında eklem ve kemik sağlığı açısından etkisi daha da artar. Sabahları aç karnına 1 bardak ılık suya 2 yemek kaşığı koyularak ya da salatalara eklenerek tüketilmesi tavsiye edilir.İncir, kalsiyum açısından en zengin bitkidir. İncir sirkesi de bağışıklık ve sindirim sistemine olan faydalarının yanısıra eklem ve kemikler için en yararlı sirkedir. Özellikle dizlerdeki sıvı kaybı ve kemik erimesinde çok büyük faydalar sağlar. Vücudu toksinlerden arındırır. Erik sirkesiyle birlikte kullanıldığında eklem ve kemik sağlığı açısından etkisi daha da artar. Sabahları aç karnına 1 bardak ılık suya 2 yemek kaşığı koyularak ya da salatalara eklenerek tüketilmesi tavsiye edilir.